Данило Гетманцев: Скорочення строків перевірок відшкодування ПДВ до 30 днів іде на користь бізнесу

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
07 лютого 2023, 16:28

Народні депутати у другому читанні підтримали законопроєкт №6085, який, зокрема, передбачає скорочення строків перевірок відшкодування ПДВ із 60 до 30 днів.

Про це повідомив народний депутат, голова Комітету ВР із питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Ухвалення цього закону - це лише один із тих кроків, які ми робимо останнім часом у напрямку покращення адміністрування податку на додану вартість. На цьому ми не зупиняємося й надалі будемо вдосконалювати, адже прийняття таких норм іде на користь бізнесу та платникам податків», - наголосив парламентарій.

Він додав, що ухвалені сьогодні законопроєкти №6085 і N6086 є євроінтеграційні. Вони допоможуть удосконалити державне регулювання у сферах електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг під час подання документів до митних та податкових органів, а також прийняття рішень посадовими особами таких органів на основі законодавства ЄС і досвіду держав-членів Європейського Союзу для спрощення доступу до електронних послуг.