У ТСК з питань інвесторів підбили підсумки 2022 року та вручили подяки за захист прав бізнесу

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
07 лютого 2023, 12:33

 

Рішення парламенту про створення інвестиційної ТСК стало одним з найбільш ефективних для захисту прав бізнесу. За час роботи Спецкомісія допомогла розблокувати та захистити інвестиційних проектів на понад 20 млрд гривень.

Про це заявила Голова ТСК з питань захисту прав інвесторів, народна депутатка Галина Янченко під час першого установчого засідання Комісії у 2023 році, яке пройшло 6 лютого.

За її словами, понад 60 звернень від бізнесу надійшло на адресу Спецкомісії за цей час, і по 16 з них народні депутати, члени ТСК змогли допомогти бізнесу вирішити проблемні питання.

Вона також підкреслила, що до ТСК звертались як українські інвестори, так і компанії зі світовим ім’ям.

«Це були і скарги на спроби рейдерства власності, спори у відношеннях з податковими органами, скарги на перешкоджання інвестпроектам з боку місцевої влади та інші питання. По 16 зверненнях ми допомагали бізнесу долати кризові ситуації, деякі з яких вони не могли вирішити роками. Над іншими ще продовжуємо працювати. Але вже зараз ми можемо говорити, що завдяки ТСК ми допомогти розблокувати понад 20 млрд гривень, це кошти, які бізнес знов може використовувати для своєї роботи та направляти на свій розвиток», - зазначила Галина Янченко.

Вона також наголосила, що під час війни ТСК з питань захисту прав інвесторів не припиняла роботи та допомагала бізнесу вирішувати проблемні питання. «Тобто, ми не зупиняємось. І продовжимо цю позитивну динаміку і в 2023 році», - наголосила Галина Янченко.

І додала, що всі звернення бізнесу, які ТСК розглядала в рамках засідань, стали ідеями для законодавчих змін. В результаті парламент ухвали 6 законів, напрацьованих під час засідань Спецкомісії.

Крім того, під час засідання Галина Янченко вручила Подяки від Верховної Ради України за внесок у формування позитивної ділової репутації України.

Грамотою Верховної Ради України, а також Подякою від ТСК з питань захисту прав інвесторів був нагороджений Сергій Пантелеєв, перший заступник Начальника ГСУ Національної поліції України за заслуги перед народом України.

«Ми вдячні Міністерству внутрішніх справ та Національній поліції України за оперативний розгляд звернень Спецкомісії, миттєву реакцію на озвучені нами проблеми та готовність захищати законні права бізнесу», - зазначила під час вручення грамоти Верховної Ради голова ТСК Галина Янченко.

Також, Подяки від Верховної Ради України та ТСК з питань захисту прав інвесторів отримали керівник Офісу протидії рейдерству Віктор Дубовик, директор департаменту Львівської ОДА Степан Куйбіда, керівник Секретаріату Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Андрій Забловський.