Верховна Рада України прийняла Закон щодо сприяння ввезенню на територію України безпілотних літальних апаратів та деяких інших товарів

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
06 лютого 2023, 17:10

 

Верховна Рада України прийняла в цілому проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння ввезенню на територію України безпілотних літальних апаратів та деяких інших товарів (реєстр. №8360).

Законом тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні, але не більше ніж до 1 січня 2024 року, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України безпілотних літальних апаратів, оптичних та коліматорних прицілів (коліматорів), прицілів нічного бачення або тепловізійних прицілів, тепловізійних біноклів та монокулярів, приладів нічого бачення, за переліком кодів УКТ ЗЕД, визначеним у Митному кодексі України.

При цьому передбачається, що зазначене звільнення не буде застосовуватися до товарів, що мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом та/або державою-агресором щодо України згідно із законодавством, та/або ввозяться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.