Апарат Верховної Ради України та Секретаріат Сенату Французької Республіки підписали Меморандум про співпрацю

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
01 лютого 2023, 22:36

Під час офіційного візиту Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука до Французької Республіки Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний і Генеральний секретар Сенату Французької Республіки Ерік Таверньє, у присутності очільників Українського Парламенту та Французького Сенату, підписали Меморандум про співпрацю.

Сторони домовилися забезпечувати розвиток взаємного співробітництва у сферах, що становлять взаємний інтерес. Зокрема, щодо допомоги у законодавчій процедурі, моніторингу діяльності Уряду та оцінки державної політики, посилення парламентської роботи, статусу парламентаріїв та етики, децентралізації й оцінки державної політики щодо органів місцевого самоврядування, міжнародних відносин і парламентської дипломатії, а також — правил протоколу й організації заходів.

Моніторинг і підтримка процесу подання Україною заявки на членство в Європейському Союзі шляхом передачі знань та обміну передовим досвідом із питань Європи — те, на що спрямований Меморандум.

Відповідно, українська та французька сторони здійснюватимуть місії з обміну досвідом та інформацією, організовуватимуть тематичні навчальні візити й курси.

Окрім того, Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний провів двосторонню зустріч із Генеральним секретарем Сенату Французької Республіки Еріком Таверньє, на якій обговорили реалізацію підписаного Меморандуму.