Єгор Чернєв: Європа поступово усвідомлює, що наше членство в НАТО є гарантією безпеки в регіоні

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
01 лютого 2023, 10:17

 

Жодна із країн НАТО чи Європейського Союзу не готувалася до війни такої інтенсивності, як зараз в Україні. Відповідно, багато хто скорочував армії, зброю і боєприпаси продавали. Зараз ситуація кардинально змінюється.

Про це заявив народний депутат, заступник голови Комітету ВР із питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

«На жаль, із розвалом СРСР усі цивілізовані країни вирішили, що загрози з боку Росії немає. Була неправильно обрана стратегія, що не враховувала такого проблемного сусіда як Російська Федерація. Виходить, що не побачили небезпеку буквально у себе під носом. Так, Європа прорахувалася, але зараз робляться висновки й це великий плюс. Оборонні бюджети збільшуються, оборонні замовлення зростають. І для допомоги нам, і для поповнення власних запасів по всій Європі запускаються виробництва, розконсервовуються багато військових заводів», - зазначив парламентарій.

На його думку, зараз НАТО стає саме тим Блоком, яким він був у період Холодної війни.

Водночас Єгор Чернєв наголосив, що наша держава продовжує впровадження реформ задля вступу до Альянсу й де-факто переозброюється з переходом на стандарти НАТО.

«Ми також паралельно взаємодіємо з партнерами й пояснюємо, що НАТО без України, як і Україна без НАТО, призведе до нової війни через якісь кілька років. Із таким агресивним сусідом тільки наше членство в Альянсі є гарантією безпеки в регіоні», - підсумував народний депутат.