Апарат Верховної Ради України та Канцелярія Національних Зборів Французької Республіки підписали Протокол про міжпарламентське співробітництво

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
31 січня 2023, 18:36

 

У ході офіційного візиту Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука до Французької Республіки, Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний та Генеральний секретар Національних Зборів Французької Республіки Мішель Моро підписали Протокол про співробітництво.

Документ підписали у присутності очільників Парламенту України та Національних Зборів Французької Республіки Руслана Стефанчука та Яель Брон-Піве.

Згідно з документом між сторонами буде здійснюватися обмін відповідним досвідом у законодавчій роботі, контрольно-оцінювальної діяльності, сприянні парламентській роботі тощо.

Крім того, з метою сприяння процесу вступу України до Європейського Союзу, Протокол передбачає передачу знань з європейських питань, зокрема у організації парламентської роботи як у законодавчій сфері, так і в сфері контролю та оцінки; адаптації та гармонізації законодавства України з acquis Європейського Союзу; моніторингу процесу вступу в ЄС; розбудови потенціалу апаратів з європейських питань та підтримки структурування спеціалізованих служб; посилення ролі парламентів і парламентської дипломатії у збереженні та просуванні демократичних і європейських цінностей та ін. 

Слід зазначити, що головні засади документу базуються на необхідності захисту української парламентської демократії перед обличчям російської збройної агресії, рішучості підтримати перспективу вступу України до Європейського Союзу.