Олександр Маріковський: Будь-які санкції проти нашого ворога працюють в інтересах України та в інтересах миру

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
27 січня 2023, 11:15

Євросоюз готує десятий пакет санкцій проти російської федерації, що посилить тиск на економіку країни-агресора. Очікується, що буде запроваджено обмеження щодо банківської системи та компанії «росатом», -  зауважив член парламентського Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Олександр Маріковський.

«Ми розуміємо, що «росатом» - це ключовий гравець на геополітичному просторі в атомній енергетиці, тож будь-які санкції проти нашого ворога працюють в інтересах України та в інтересах миру, тому вони мають бути посилені», - зазначив парламентарій.

Він додав, що в питанні вторинних санкцій не варто бути надто оптимістичними, оскільки в сучасних умовах можна обійти будь-які обмеження.

«Глобальна робота в напрямку запровадження вторинних санкцій свідчить про суттєвий прогрес у наближенні стратегічного виграшу у війні. Необхідно максимально забезпечити ізоляцію російської федерації від світової економіки легальними інструментами», - сказав народний депутат.

За його словами, очікується, що через уже запроваджені обмеження росія у 2023 році отримає приблизно на 50% менше прибутків від продажу нафти й нафтопродуктів.

«Це означає, що по всій країні будуть проблеми з різними видами виплат, зокрема й соціальними, а це призведе до певної ескалації на території росії», - підсумував політик.