Давид Арахамія: НАБУ, САП і ВАКС завдадуть потужного удару по всіх корупціонерах

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
27 січня 2023, 09:17

 

На жаль, зараз майже в усіх сферах державної діяльності в Україні склалася така ситуація з корупцією, коли необхідні показові судові процеси.

Про це заявив народний депутат, голова парламентської фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія.

«Перші пів року після початку повномасштабної війни в Україні проявів корупції практично не фіксувалося. Проте далі деякі люди, особливо ті, хто відправив свої родини за кордон, вирішили тут активно незаконно заробляти й ці гроші надсилати своїм рідним. Так не буде! Ми сьогодні багато зусиль витрачаємо на те, щоб вибудувати в Україні незалежну антикорупційну вертикаль - Національне антикорупційне бюро України, Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру й Вищий антикорупційний суд», - зазначив політик.

За його словами, на ці структури ніхто не впливає, і їх справді бояться чиновники.

«Зараз завершується конкурс на очільника НАБУ, і десь навесні його оберуть. Відповідно, у цій антикорупційній тріаді буде повний набір, і вони, як ми сподіваємося, зможуть зробити потужний «залп» по всіх корупціонерах», - наголосив парламентарій.

Він також додав, що прояви корупції в Україні дуже погано впливають на довіру з боку наших міжнародних партнерів. Тож для нас це не лише питання боротьби із внутрішнім ворогом.