Комітет з питань молоді і спорту висловлює співчуття рідним та близьким, всій молодіжній спільноті з приводу передчасної смерті народного депутата України, члена Комітету з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму Верховної Ради України третього та четвертого скликань Олега Петрова

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
24 січня 2023, 14:23


На 63-му році життя після важкої хвороби помер народний депутат України третього та четвертого скликань, голова правління Українське молодіжне аерокосмічного об’єднання “Сузір’я” Олег Володимирович Петров.

Олег Петров народився 20 серпня 1960 року. Більше 40 років працював в українському молодіжному русі. Створив Українське молодіжне аерокосмічного об’єднання “Сузір’я”, яке очолював більше 30 років. Саме у “Сузір’ї” десятки тисяч дітей робили перші кроки в науково-технічній творчості в сфері аерокосмічної діяльності, саме завдяки “Сузір’ю” та Олегу Петрову багато з них стали справжніми професіоналами у цій сфері.

Найкращі роки свого життя Олег Петров віддав Українській державі. Заступник Міністра Кабінету Міністрів України, народний депутат України третього та четвертого скликань, член Комітету  з питань  молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму Верховної Ради України третього та четвертого скликань (голова підкомітету, секретар Комітету). Олег Володимирович був автором багатьох законопроектів щодо  підтримки молоді, у тому числі щодо житлового кредитування молоді та студентського самоврядування.

Олег Петров на всіх етапах свого життєвого шляху завжди підтримував молодь та молодіжні ініціативи, щедро ділився своїм досвідом та допомагав всім, чим міг. Це велика втрата для держави, для українського молодіжного руху.

Висловлюємо щирі співчуття родині, друзям, близьким з приводу передчасної смерті Олега Володимировича Петрова.

Пам'ять про Олега Володимировича буде жити в наших серцях.