Групи Raiffeisen, OTP, Intesa, ING, Credit Agricole мають нарешті вийти з російського ринку - Голова Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
24 січня 2023, 12:40

 

Голова Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа провела зустріч у Брюселі  з депутатом Європарламенту від Румунії Крістіаном Терхешом, який входить до керівництва групи ECR (Європейські консерватори та реформісти) в Європейському парламенті. Група ECR з перших днів війни активно підтримує Україну.

«Що цікаво, одне з питань, яке нас з Крістіаном спільно обурює - це позиція Райффайзен банку Аваль, російська дочка якого надає пільгові умови повернення кредитів для російських солдатів, які вбивають українців, а також визнає тимчасово окуповані території України - так звані ДНР і ЛНР - якимись окремими суб’єктами. Це суперечить офіційній позиції як Австрії, так і ЄС», - відзначила парламентар.

Голова бюджетного комітету повідомила, що на минулому тижні НБУ наголосив, що групи Raiffeisen, OTP, Intesa, ING, Credit Agricole мають нарешті вийти з російського ринку. Залишаючись в Росії ці банки обирають підтримку агресора та його воєнних злочинів. «Національний банк звернеться із запитами до відповідних урядів і регуляторів для ініціювання відповідної реакції» - додала вона.

«Ми зі свого боку спробуємо ініціювати реакцію Європарламенту на таку безтурботну позицію Райффайзену. Потрібно буде визначитись, на чиєму ти боці.» - заявила Роксолана Підласа за підсумками зустрічі.