Денис Маслов: Світ посилає чіткий меседж політичній і бізнесовій елітам рф, що потрібно зносити режим Путіна

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
21 січня 2023, 18:30

 

472 голоси у Європарламенті за резолюцію про створення міжнародного трибуналу для росії свідчать про те, що Україна має підтримку фактично всіх громадян ЄС у питанні притягнення Путіна та його поплічників до відповідальності.

Про це заявив народний депутат, голова парламентського Комітету з питань правової політики Денис Маслов.

«У резолюції є дуже цікавий момент – пункт 13, де йдеться про те, що саме по собі створення спеціального трибуналу для Путіна буде чітким меседжем для російської та міжнародної спільноти, що він таки буде притягнутий до відповідальності. Якщо раніше казали, що це неможливо, то зараз ситуація кардинально помінялася. Крім того, це означатиме, що рф під керівництвом Путіна вже не зможе повернутися до тих відносин із Заходом, що були раніше», - зазначив парламентарій.

За його словами, документ також дає сигнал політичним та бізнесовим елітам росії: якщо вони хочуть урятуватися, то мають реагувати, щоб позбутися чинного режиму.

«Якщо Путін переховуватиметься в рф і нікуди не виїжджатиме, то це делегітимізує його й усе військово-політичне керівництво росії на міжнародній арені. Це повністю країна-ізгой. По-друге, світ посилає чіткий меседж політичній та бізнесовій елітам – потрібно зносити цей клятий режим, і лише тоді можна говорити про будь-які відносини з цивілізованими країнами», - наголосив політик.