Давид Арахамія: На найближчому саміті "Україна-ЄС" ми хочемо отримати певні конкретні обіцянки стосовно нашої євроінтеграції

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
19 січня 2023, 20:50


Буквально за тиждень у Києві пройде саміт «Україна-ЄС», і наша головна мета зараз - максимально прискорити європейську бюрократію. Ми їм показуємо, як наш парламент голосує всі євроінтеграційні закони, заохочуємо діяти швидше й дати нам конкретні обіцянки щодо руху до ЄС.

Про це заявив народний депутат, голова парламентської фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія.

«Ми збираємося в залі парламенту під час війни. Ми ухвалюємо десятками євроінтеграційні закони, бо для нас це надзвичайно важливо. Усі ті необхідні експертизи, які у звичайному режимі здійснюються 3-4 місяці, ми проводимо за 2 тижні - і все це робиться задля того, щоби підштовхувати наших партнерів. Якщо ми так працюємо під час війни, то й вони мають працювати в певному темпі», - сказав політик.

За його словами, Україна має великі сподівання на цей саміт.

«Ми хочемо отримати певні конкретні обіцянки стосовно «дорожньої карти» України на шляху до Євросоюзу», - зазначив парламентарій.

Він також додав, що зараз Україна справді відчуває, що увага всієї Європи прикута до нас - нас підтримують і нам активно допомагають.

«Європарламент проголосував за резолюцію, яка закликає до створення спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії Росії проти України. І в цей же день до нас приїхав президент Європейської Ради Шарль Мішель, який запевнив, що підтримка України продовжується й усі в ЄС розуміють, які серйозні виклики стоять перед нами. Такі дії чітко свідчать, що Європа тримає руку на пульсі подій і цікавиться всім, що відбувається в Україні, включно з останньою інформацією про ситуацію на фронті», - наголосив народний депутат.