У Верховній Раді України створили депутатську групу з міжпарламентських зв’язків з Князівством Ліхтенштейн 

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
17 січня 2023, 16:38

 

За ініціативи народного депутата України від фракції “Слуга Народу” Олександра Васюка 13 грудня 2022 року була створена депутатська група Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Князівством Ліхтенштейн. До неї увійшли народні депутати від різних фракцій. Олександра Васюка було обрано головою депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Князівством Ліхтенштейн. 


Головні цілі та завдання: 


  • Розвиток співпраці на рівні парламентів України та Ліхтенштейну в економічному, політичному, освітньому, культурному та інших напрямках. 

  • Поглиблення міжнародних відносин між країнами. 

  • Участь у двосторонньому міжпарламентському співробітництві.

  • Співпраця з дипломатичними представництвами. 

“Я сподіваюся на плідну співпрацю парламентів обох країн. Ліхтенштейн підтримує Україну у боротьбі з російською агресією, приймає наших біженців, підтримує на міжнародній арені та у гуманітарних питаннях. 

Започаткування міжпарламентського діалогу з Ліхтенштейном буде сприяти розвитку взаємовідносин між нашими країнами у багатьох сферах. Впевнений, спільна робота з парламентом Ліхтенштейну посилить підтримку України на міжнародній арені”, - сказав керівник групи з міжпарламентських зв’язків з Ліхтенштейном Олександр Васюк.


Дипломатичні відносини між Україною та Ліхтенштейном були встановлені 6 лютого 1992 року. Ліхтенштейн розташований у Західній Європі.