Верховна Рада України прийняла Закон щодо порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства у Збройних Силах України та інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
12 січня 2023, 17:40

Верховна Рада України 12 січня 2023 р. прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства у Збройних Силах України та інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях (реєстр. №8098).

Закон спрямовано на забезпечення правової визначеності стосовно порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства в усіх без винятку утворених відповідно до законів України військових формуваннях. З цією метою пропонується внести відповідні зміни законів України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», «Про імміграцію», «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про Національну гвардію України».