За ініціативи Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в Україні запускається програма компенсації виплат на релокацію

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
10 січня 2023, 16:53

 

У Комітеті з питань економічного розвитку звертають увагу українського бізнесу на запуск програми компенсації виплат на релокацію, яка впроваджується за ініціативи Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та фінансування Швейцарії і США  в рамках Фонду сприяння малому бізнесу ЄБРР.

«Вітаю цю ініціативу ЄБРР. Під час візитів регіонами України бачили, як подекуди складно відновлювати роботу підприємствам після релокації. З якими викликами в пошуку приміщень, відновлення та придбання додаткового обладнання та браку оборотних коштів вони зіштовхуються.  Тож така ініціатива суттєво допоможе українському бізнесу отримати новий старт в умовах війни. На сьогодні на релокацію виробництв наважились понад 700 українських компаній. Це допомогло зберегти понад 35 тисяч робочих місць, а на релокованих підприємствах знайшли роботу ще понад 7 тисяч українців» - пояснила народна депутатка України - член Комітету  Галина Янченко.

Наприкінці минулого року ЄБРР запустив програму компенсації витрат на переїзд для українського бізнесу, подавати заявки щодо якої можуть компанії, які ще планують переїзд в межах країни, а також ті, хто вже фізично переїхав.

Заявки приймаються до 31 січня 2023 року. Сума компенсації може становити до 30 тисяч євро на компанію. Є певні вимоги для отримувачів виплат, а саме:

штат до 500 працівників;

річний обіг до €50 млн або загальні активи до €43 млн;

не менше 2 років операційної діяльності;

частка українських власників – більше 50%.

Заявку на компенсацію виплат на релокацію подати можна за посиланням: http://surl.li/eiydg