Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк зустрілася з новообраною Президенткою Парламентської Асамблеї НАТО Жоель Гарріо-Майлям.

Зустріч відбулася в рамках робочого візиту Віцеспікерки Українського Парламенту до Королівства Бельгії та Великого Герцогства Люксембург.

Від імені Верховної Ради України Олена Кондратюк подякувала Парламентській Асамблеї НАТО за ухвалення надважливої резолюції про визнання росії державою-терористом.

«Переконана, усі парламенти країн НАТО мають дослухатися до рекомендацій Асамблеї та ухвалити аналогічні рішення про визнання росії державою-терористом на рівні національних парламентів», зазначила Заступниця Голови Верховної Ради.

«росія є терористичною державою, і до неї слід ставитися, як до терористичної держави», наголосила Президентка Парламентської Асамблеї НАТО Жоель Гарріо-Майлям.

Вона також поінформувала, що у ПА НАТО працюють над офіційним визнанням Голодомору 1932-33 років геноцидом Українського народу.

Жоель Гарріо-Майлям підкреслила, що ще один важливий напрямок для діяльності ПА НАТО сьогодні протидія російській пропаганді та фейкньюз.

«Повністю згодна з пані Жоель, що нам треба разом працювати над ліквідацією російської пропаганди, яка отруює Європу та увесь світ», зауважила Олена Кондратюк.