Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк виступила на пленарній зустрічі Міжпарламентської асамблеї Бенілюксу.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
09 грудня 2022, 19:00


Вона зазначила, що українці дякують і пишаються партнерами України в Європі і світі, які всі дев’ять місяців активної фази війни не припиняють допомагати нашій державі.

«Але зараз нам уже потрібні союзники! Яких союзників ми потребуємо? Найперше, нам потрібні союзники, які би чітко сказали: росія це держава- терорист. Я дякую парламенту Нідерландів, який нещодавно ухвалив таке рішення. І я закликаю парламенти Бельгії та Люксембургу зробити це також! 

Час напівтонів минув. Настав час називати чорне чорним, а біле білим. Гарантії безпеки потрібні тим, на кого нападають, а не тим, хто нападає», наголосила Олена Кондратюк.

Заступниця Голови Верховної Ради також подякувала Бельгії, Нідерландам та Люксембургу за допомогу Україні та прихисток десятків тисяч наших громадян.

«Від імені п’яти тисяч українок з дітьми, які знайшли порятунок від війни у Люксембурзі. Від імені 60 тисяч українок, які нині живуть у безпеці в Бельгії. Від імені 80 тисяч українців, яких прихистили Нідерланди. Від їхнього імені я кажу: Дякую!», сказала у своєму виступі Олена Кондратюк.

Віцеспікерка підкреслила, що «українське військо день і ніч, без перерви на вихідні і різдвяні свята боронить не лише рідну землю, а й кордони Європи».