Протягом листопада 2022 року до Верховної Ради України надійшло 184 запити на отримання публічної інформації

Управління з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України
20 грудня 2022, 16:53

Протягом листопада 2022 року в єдиній автоматизованій системі роботи з документами у Верховній Раді України зареєстровано 184 запити на інформацію, з яких 91 запит надійшов поштою, 69 – електронною поштою, 11 – шляхом заповнення електронної форми запиту на офіційному веб-сайті Верховної Ради України, дев'ять – фельд'єгерським зв'язком, три – через СЕВ ОВВ, один – засобами телефонного зв'язку.
   
   
За результатами розгляду 177 запитів виконано. З них 37 запитів направлено належним розпорядникам інформації, про що повідомлено запитувачів, 21 запит, які за змістом частково є зверненнями, опрацьовано відповідно до Закону України "Про звернення громадян". Щодо семи запитів надіслано відмову в задоволенні відповідно до статті 22 Закону України "Про доступ до публічної інформації".   
Найбільше запитів опрацьовано:

серед структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України:

Управлінням з питань звернень громадян – 140;

Управлінням кадрів – 7;

Головним організаційним управлінням  Апарату Верховної Ради України – 6;

серед секретаріатів комітетів Верховної Ради України:

секретаріатом Комітету Верховної Ради України з питань правової політики – 8;

секретаріатом Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування – 5;

секретаріатом Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки – 4.

Примітка: в єдиній автоматизованій системі роботи з документами у Верховній Раді України не реєструються запити на інформацію, адресовані безпосередньо до народних депутатів України, посадових осіб Верховної Ради України, оскільки Апарат Верховної Ради України, відповідно до Розпорядження Голови Верховної Ради України від 11 травня 2011 р. №393 «Про забезпечення виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» в Апараті Верховної Ради України», не є розпорядником інформації за такими запитами на інформацію.