Звернення Президентки Європейського Парламенту Роберти Мецоли до Верховної Ради України

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
13 грудня 2022, 18:48

 

Шановні члени Ради, мені дуже приємно приєднатися до вас сьогодні. Ви знаєте, мені приємно брати участь у тому засіданні, коли ви будете приймати найважливіші три закони, які необхідно прийняти для того, щоби розпочати важливий процес перемовин, повноцінний процес перемовин щодо членства в Європейському Союзі.

Мені дуже приємно, що ви виконуєте ці сім рекомендацій. У зв’язку із цим я хочу подякувати Президенту України, Верховній Раді України за те, що ви проходите таким належним чином ці складні питання. Я переконана, що всі ваші зусилля принесуть плоди.

Ми захоплюємося тією роботою, яка стосується відкриття реєстру олігархів України, реформування всіх агенцій, які займаються боротьбою з корупцією. І також ми захоплюємося тим, що ви прийняли антикорупційну стратегію до 2025-го року.

Сьогодні ви знову будете робити кроки на захист вашої демократії.

Сьогодні ви будете забезпечувати свободи і права тих людей, які належать до національних меншин в Україні. І ви також вдосконалюєте процедури відбору суддів Конституційного Суду. Я свідома всіх тих складнощів, з якими ви стикаєтеся, але консультація і діалог мають важливе життєве значення. Сьогодні це ще один доказ того, що спільною працею ми можемо приносити позитивні результати для українських громадян. Така робота, яку ви робите сьогодні, робить вас на крок ближче до членства в Європейському Союзі.

Шановні колеги, я хочу підкреслити критично важливу роль Верховної Ради у прямуванні України до членства в Європейському Союзі. Я просто захоплююся вашими зусиллями щодо гармонізації вашого законодавства з Європейським Союзом. Я впевнена в тому, що Європейський Парламент буде і надалі допомагати українському Парламенту єднатися з європейською спільнотою, бо майбутнє України – європейське майбутнє. Слава Україні!