Руслан Стефанчук: Український центр у Литві — це приклад для світу, як можна діяти, щоб надати дійсно практичну допомогу

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
07 грудня 2022, 18:41

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в рамках візиту до Литовської Республіки разом із Першою Леді Литви Діаною Наусєдєнє відвідав Український центр у Вільнюсі. 

Він висловив слова подяки Діані Наусєдєнє за її спільний із Першою Леді України Оленою Зеленською патронат над Центром.

«Це перший приклад для світу, як можна діяти, щоб надати дійсно  практичну допомогу. Адже для українців, і для литовців, для усього цивільного світу людина є вищою соціальною цінність. І я дякую, що ви очолили цей проект та підтримуєте наших українців, які тікають від жахіть війни», — зазначив  Голова Парламенту України, додавши, що всі, хто причетний до нього, здійснюють велику місію —- збереження не тільки життя, а й духовної основи українців.

Він акцентував, що у такому форматі проект був започаткований в країнах Євросоюзу вперше саме у Литві і це символічно, як показник міцної та щирої дружби між нашими народами.

Перша леді Литви Діана Наусєдєнє  розповіла гостям, що Український центр — це насамперед гуманітарний проект, який допомагає будувати інтеграційні мости між країнами.

«Центр відрізняється від усіх інших у світі тим, що це центр інтеграції, в якому такий партнер, як Україна є дуже сильним партнером. Ми намагаємося, щоб Український центр потрапляв у коло уваги міжнародної спільноти, і його бачили, як багатоцільовий задум із багатоцільовим використанням», — зазначила Діана Наусєдєнє.

Вона також принагідно висловила  всю повагу до українців та захоплення подвигом нашого народу.

«Я хочу схилити голову перед українцями. Я спілкуюся з дітьми та дорослими і бачу, наскільки вони талановиті, наскільки це нескорений дух і нація. Ніхто в Литві не сумнівається, що війна в Україні може закінчитися якось інакше, ніж вашою перемогою. Тому ми завжди підтримуємо українську громаду. Українці —  це наші герої! Героям слава! Слава Україні!», — наголосила Перша леді Литви.