Олександр Корнієнко: Українське місцеве самоврядування показало 100% відданість українському народові 

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
07 грудня 2022, 16:15


«Що таке спроможна громада? Це коли росіяни зруйнували пів громади, всю інфраструктуру, а ви продовжуєте й надалі працювати», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час відкритого діалогу: «Парламент та місцеве самоврядування: діалог про майбутнє».

 


Перший віцеспікер зауважив, що Україні потрібно виконати першочергову задачу — здійснити відновлення після всіх руйнувань і пошкоджень, скоєних російською федерацією у війні проти України: «Це наша спільна справа та відповідальність».

 


«Чому наша? Бо самоврядування та влада мають працювати, як елементи одного механізму, який надасть успішну реалізацію мети», — додав він. 


Окрім того, Олександр Корнієнко зазначив, що Україна має доволі широкий спектр інструментів для реалізації плану відновлення, впровадження можливостей, про що говорять місцеве самоврядування.

 


«Цей діалог — важливий майданчик для обговорень, щоби чути й бути почутим. Дякую за організацію цієї зустрічі та можливість говорити у форматі діалогу. Разом подолаємо ворога й усі наслідки агресії», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України.

 


З нагоди Дня місцевого самоврядування під час заходу Перший віцеспікер нагородив представників місцевого самоврядування Подяками Голови Верховної Ради України, Почесними грамотами та Подяками за «значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток регіону, розбудову місцевого самоврядування та активну громадську діяльність».


Довідково. У заході також взяли участь народні депутати України: члени Комітету з питань бюджету, Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.