Олександр Корнієнко: Парламент взаємодіє з європейськими профільними інституціями на шляху до Євросоюзу 

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
05 грудня 2022, 17:43

«В України на євроінтеграційному треку було сім завдань — частину з них уже виконали, таких як: призначення керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури або обрання частини членів Вищої ради правосуддя. Це те, що залежить від Парламенту», — повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко в ефірі національного телемарафону «UA разом». 

Зокрема, Перший віцеспікер зазначив, що тривають три «треки», пов’язані із законами. По-перше, це чесний прозорий конкурс на призначення суддів до Конституційного суду. По-друге, це законопроект про імплементацію директив у сфері медіа та реклами. По-третє, це імплементація законодавства про національні меншини або спільноти. За всіма зазначеними актами незабаром відбудеться друге читання. 

«Різні закони по-різному сприймаються колегами: десь більше правок, десь — менше. Але працюємо, шукаємо компроміси та рішення у повному контакті та взаємодії з Єврокомісією, Радою Європи та іншими профільними інституціями, аби Україна дійсно максимально оперативно виконала своє домашнє завдання до нового року», — насамкінець резюмував Олександр Корнієнко.