Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів дякує кожному Волонтеру за невтомну працю заради вільного життя в Україні

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
05 грудня 2022, 11:17

 

24 лютого 2022 року усі ми об’єдналися на захист рідної держави, на захист своїх родин, на захист нашого спільного майбутнього. Усі українці стали єдиним волонтерським фронтом. Кожен з нас паралельно до основної трудової діяльності робить вирішальні внески у Перемогу.

Утім в Україні є величезна армія професійних Волонтерів, громадян, які всю свою силу, завзятість, відданість, натхнення вкладають у підтримку Непереможних Збройних Сил України та усіх тих людей та структур, яким без їх допомоги було б важко подолати складні життєві обставини військового часу.

Напрямки роботи українського Волонтера важко усвідомити у всьому її обсязі. Військова, високотехнологічна, медична, реабілітаційна, ремонтна допомога, забезпечення військовослужбовці якісним харчуванням, створення центрів допомоги переселенцям із активних бойових зон, збір та доставка гуманітарної допомоги цивільному населенню по всій Україні, евакуація цивільного населення із фронтової та прифронтової зон, організація та проведення благодійних ярмарок та аукціонів та багато іншого.

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів висловлює щиру вдячність кожному Волонтеру за невтомну працю заради вільного життя в Україні.

Парламент продовжує сприяти розвитку волонтерського руху в Україні. Зокрема, влітку цього року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про волонтерську діяльність» щодо підтримки волонтерської діяльності» № 2519-IX (відповідний законопроект за реєстр. № 7363), яким розширила напрямки волонтерської діяльності в Україні.

Новий Закон забезпечує можливість для розробки та імплементації загальнодержавних цільових програм з підтримки розвитку волонтерства та інших заходів з метою підтримки волонтерської діяльності в Україні. Законом визначено, що волонтерська допомога може здійснюватися в онлайн-режимі за допомогою мережі Інтернет та інших телекомунікаційних мереж.

У листопаді 2022 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення зміни до пункту 21 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» щодо вдосконалення порядку включення благодійників – фізичних осіб до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації (відповідний законопроект за реєстр. № 8076).

Прийнятий Закон України спрощує порядок включення благодійників - фізичних осіб до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, що знизить бюрократичне навантаження на десятки тисяч волонтерів та сприятиме покращенню державної політики підтримки волонтерської діяльності.

Зокрема, заяви для включення до Реєстру волонтерів можна буде подавати як у паперовій, так і в електронній формі (у тому числі з використанням Єдиного державного веб-порталу електронних послуг).

Обидва вищевказані законопроекти готувалися Комітетом на розгляд парламенту у якості головного.

Робота Волонтера посилює роботу державного апарату, додає міцності та ефективності державним процесам, а разом з подвигом Захисників та Захисниць України та кожного з нас – гарантує Перемогу над ворогом.

Комітет сприятиме розвитку громадянського суспільства в Україні.

Перспективна партнерська модель взаємодії держави та суспільства – можливість якісного впливу на політичну реальність України та життя кожного громадянина держави. 

Об’єднані українці – непереможні!

Слава Україні!