У Комітеті з питань здоров‘я нації пройшла україно-американська зустріч за участю Михайла Радуцького та Руслана Стефанчука

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
03 грудня 2022, 17:38

Як повідомив Голова Комітету Михайло Радуцький, під час зустрічі компанії-виробники передали нашим військовим та прикордонникам 14 тис. упаковок кровоспинних коагулянтів та 3 тис. тактичних аптечок IFAK, необхідні для надання першої домедичної допомоги.

Українську делегацію очолював спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук. До неї також увійшли міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, представники медичної служби ЗСУ, головного управління розвідки Міністерства оборони, Державної прикордонної служби та представники громадських організацій. Американську представляли генеральний директор компанії My Medic, LLC Девід Барлоу, генеральний директор CoAg Medical, LLC, Патрік Спирман, співголова Українсько-американського дому Роман Шеремета.

«Сьогодні Україна продовжує протистояти агресору. Наші військові на фронті, як каже Президент Володимир Зеленський, борються із імперією зла. Ми відстоюємо демократичні цінності та нашу свободу. Саме за ці цінності, які так поважають провідні країни світу, незламні герої на фронті проливають свою кров», - повідомив Михайло Радуцький.

За його словами, сьогодні значну частину бойових дій складають артилерійські та мінометні обстріли, що призводить до осколкових поранень, до травм кінцівок. За даними медичної служби ЗСУ, 42% поранених на фронті втрачають до понад 2 літрів крові. Щоб врятувати людину, потрібно прямо на місці бою зупинити кров та потім доставити пацієнта до шпиталю. Саме ці пакети із коагулянтом та кровоспинні турнікети рятують життя.

Він зазначив, що BleedStop/StopsBleeding - це порошок, який миттєво запиняє кровотечу. Цей засіб затверджений до використання управління з контролю за харчовими продуктами та лікарських засобів США (FDA). Коагулянт непотрібно потім видаляти, адже організм його повністю поглинає. Також при кровотечі військовим необхідно мати з собою індивідуальну аптечку IFAK, до якої входять турнікети SOF-T, пов’язка для герметизації грудної клітини, носоглотковий повітропровід, компресійний бандаж, ножиці, кровоспинна марля.

«Коагулянти та аптечки - це сьогодні найнеобхідніше на фронті. Гуманітарна допомога від американських компаній допоможе врятувати сотні українських військових та ще на один крок наблизить нас до перемоги над ворогом.

США були та під час війни залишаються одним із найнадійніших партнерів України. Дякуємо за тонни гуманітарної допомоги та за постійну підтримку нашої країни», - наголосив Голова Комітету з питань здоров’я нації.

Також під час зустрічі, Михайло Радуцький, спікер ВР Руслан Стефанчук та міністр Віктор Ляшко вручили керівникам американських компаній нагороди за підтримку України.

«Хочу висловити окрему подяку депутату Одеської обласної ради Олександру Денисенку за допомогу в передачі гуманітарної допомоги», - додав Михайло Радуцький.