"Російські спортивні функціонери втрачають позиції", - зазначає народний депутат України, голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Ольга Саладуха

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
02 грудня 2022, 12:56

 

Вчора росіянин Володимир Лісін був зміщений з посади президента Міжнародної федерації спортивної стрільби (ISSF). Замість нього очільником організації обрали італійця Лучано Россі.

«Це позитивний для України сигнал. Російських управлінців все менше толерують у світовому спорті. Тим більше, таких як Лісін – одного з найбагатших людей країни, який має політичний вплив. Очевидно, що такі люди будуть схиляти очолювані ними структури на користь агресора, а відтак, світова спортивна спільнота ставатиме залежною від Кремля», - каже Ольга Саладуха.

Саме тому, починаючи з 24 лютого, українські спортсмени вимагали очищення міжнародних спортивних організацій від російських функціонерів. На рівні МОК, на жаль, так і не отримали підтримки.

Але прецедент Лісіна обнадіює. Сподіваємося, росіян виженуть з управлінських спортивних посад так само, як їх вигнали зі змагань та турнірів.

«Ізоляція спорту рф мусить бути тотальною - до нашої Перемоги, до звільнення усіх українських земель, до компенсації нанесених спортивній інфраструктурі збитків», - наголосила Ольга Саладуха.