Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України провела своє перше засідання

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
01 грудня 2022, 19:14

 

Сьогодні, 01 грудня, відбулося перше (установче) засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України. За створення цієї комісії український Парламент проголосував сьогодні в першій половині дня, ухваливши відповідний проект постанови 264 голосами «за».

Голова Тимчасової слідчої комісії, народний депутат України Анатолій Гунько наголосив, що створення цієї Тимчасової слідчої комісії ініційовано з метою здійснення ефективного парламентського контролю щодо діяльності державних підприємств, установ, організацій у віданні Національної академії аграрних наук України та розслідування численних фактів корупції та численних порушень у їх роботі.

Комісія розглянула низка обов’язкових організаційних питань, серед яких - обрання секретаря комісії, надання пропозицій до порядку та плану її роботи, організація діяльності секретаріату комісії. 

На завершення, Голова комісії наголосив, що попереду в новоствореної тимчасової слідчої комісії багато роботи, спрямованої на розслідування проявів корупції в системі Національної академії аграрних наук України, та висловив сподівання, що ця робота буде плідною і ефективною.