Олександр Корнієнко: Ми обрали наш шлях — це шлях демократії у європейській родині

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
29 листопада 2022, 20:51

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко взяв участь у заході, організованому Європейським Парламентом: «Підтримка парламентської демократії в усьому світі: розбудова стійкості до демократії».


«Ми обрали наш шлях — це шлях демократії у європейській родині. Від імені Українського народу дякую Європейському Союзу за підтримку та допомогу у боротьбі з агресією рф», — насамперед наголосив Перший віцеспікер. 


Олександр Корнієнко зазначив, що у 2014 році під час Революції Гідності Україна здійснила перший крок у напрямку євроінтеграції та Європейського Союзу: «Одним із наслідків стало прийняття Угоди про асоціацію між Україною та ЄС». «Зараз ми вже на шляху до кандидатства та сумлінно виконуємо сім вимог Єврокомісії», — акцентував він, додавши, що у цьому процесі Україна дуже вдячна колегам з Євросоюзу за солідарність, практичну, фінансову та військову допомогу. 


«Будь-яка підтримка України з боку будь-якої європейської країни — важлива. Попри її обсяги, розміри і вчасність. Адже для України важливо відчувати своє місце в європейській родині та, зі свого боку, робити все, щоби цьому високому статусу й вимогам відповідати», — зауважив Перший віцеспікер. 


Олександр Корнієнко зазначив, що українську енергетичну інфраструктуру продовжують обстрілювати та завдавати ракетних ударів: «Але ми вистоїмо і зможемо подолати ворога разом — зі світом, з яким розділяємо спільні цінності». 


Окрім того, Перший заступник Голови Парламенту України повідомив, що завдяки місії Пета Кокса з’явився важливий основоположний документ — «Меморандум про взаєморозуміння між Верховною Радою України та Європейським Парламентом про спільні рамки парламентської підтримки та підвищення інституційної спроможності»: