9-й пакет санкцій повинен містити повне ембарго на російську нафту - заступниця Голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
29 листопада 2022, 12:07

Україна очікує від Європейського Союзу більш жорстких енергетичних санкцій, зокрема повної заборони на купівлю російської нафти для країн ЄС. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла народна депутатка України, заступниця Голови Комітету Роксолана Підласа.

«Україна має багато очікувань від нового пакету санкцій. В першу чергу мова йде про більш жорсткі енергетичні санкції. Ембарго, яке накладає ЄС з 5 грудня, на жаль, поки не стосується нафти, яка йде по трубопроводу до Угорщини», - підкреслила народна депутатка України та додала, що держава також розраховує на додаткові обмеження щодо Росії та її резидентів.

«Крім того, ми очікуємо, що будуть накладені нові персональні санкції до осіб, які причетні до захоплення і терору на ЗАЕС. Також очікуємо на санкції, які унеможливлять подальше виробництво ракет для РФ. Але, звісно, все зводиться до того, що Росія експортно орієнтована країна, яка отримує величезні прибутки від експорту енергоносіїв, які дозволяють їй купувати і виробляти нову зброю. Тому треба або повністю припинити експорт, або ускладнити отримання коштів за енергоносії. В даному контексті відключення від SWIFT, про яке ми багато просили й говорили, було б дуже корисним. Українські дипломати продовжують наполягати на таких заходах», - заявила Роксолана Підласа.