Перший заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики Я.Юрчишин: Після темряви буде світло. Україна переможе!

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
29 листопада 2022, 08:55

 

Війна - варварство, коли нападають на мирного сусіда, але це освячений борг, коли захищають батьківщину.

                                                                                                  Гі Де Мопассан

Ні холод ні темрява не стане на заваді шляху, який обрав український народ  дев’ять років назад. Це шлях свободи та незалежності, європейських цінностей і верховенства права, заради чого сьогодні українці проливають кров та віддають життя, стаючи легендами та прикладом в усьому світі.

Генетична пам’ять, яку століттями несе у собі українська нація, сформувала незламний дух українців, що вже десятий місяць героїчно протистоять повномаштабному вторгненню росії – держави-терориста на територію нашої Батьківщини.

До варварської війни у центрі Європи прикута увага всієї світової спільноти, яка і досі не може повірити, що такі жахливі дії росії, які виходять за межі здорового глузду, можливі у 21 столітті.

Масовані ракетні атаки рф, спрямовані на знищення енергетичної системи України та виснаження українців холодом і темрявою систематично накривають українські міста та села, наносячи велику шкоду та забираючи життя цивільних людей.

 


У жовтні і листопаді росія завдавала масованих ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури України із літаків стратегічної авіації та кораблів Чорноморського флоту. Ракети влучали у житлові сектори, лікарні, пологові будинки, внаслідок чого гинули мирні люди, зокрема, жінки, діти, немовлята.

Через масове пошкодження інфраструктури більшість областей залишились без електропостачання, води та тепла.

Однак Україна у цей складний час не сама. Сьогодні ми як ніколи відчуваємо міцне плече підтримки наших дружніх партнерів.

Генсекретар альянсу Єнс Столтенберґ у своєму інтерв’ю виданню Welt заявив, що НАТО має посилити підтримку України, щоб не дати путіну жодних шансів поставити її на коліна протягом зими.

«путін намагається використовувати зиму як зброю. Але він не досягне цього успіху», - переконаний Столтенберг.

Генсекретар додав, що всі партнери мають підтримувати та збільшувати допомогу Україні. Це допомогло б українцям відстояти своє право на самозахист.

Ми розуміємо, що ворог не зупиняється. Він готується до нових масованих ракетних ударів, щоб відключити життєво важливі артерії нашої країни та завдати чергового болю українцям. 

Однак прагнення українського народу до перемоги тільки посилює його  витривалість. Україна  уже заплатила дорогу ціну за свою незалежність. І якщо зараз ціна нашої свободи – це темрява і холод, то у росії немає жодних шансів на перемогу.

Після темряви буде світло! Україна переможе!