Олександр Корнієнко: Спільними зусиллями може бути активізована українсько-корейська кооперація у сфері безпеки та оборони

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
28 листопада 2022, 14:15

 

У межах робочого візиту до Республіки Корея Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся з корейськими науковцями й державними діячами та Президентом Корейського інституту оборонного аналізу. 

«Українська сторона високо цінує можливість розбудови співпраці з таким авторитетним науковим закладом як KIDA, мета якого сприяння формуванню раціональної оборонної політики шляхом систематичних досліджень і аналізу», — наголосив Перший віцеспікер під час розмови з Президентом Корейського інституту оборонного аналізу (Korea Institute for Defense Analyses) Кім Юн Те. 

Окрім того, Олександр Корнієнко акцентував, що «завдяки спільним зусиллям може бути активізована українсько-корейська кооперація у сфері безпеки та оборони, зокрема, для посилення спроможностей Сил оборони України». 

Водночас під час зустрічі з корейськими науковцями й державними діячами представники української делегації проаналізували питання повоєнного світу, нової системи безпеки та покоління майбутнього. 

«Війна триватиме до перемоги України. Будь-які перемовини з агресором можливі лише після повного виведення російських окупаційних військ з території нашої держави», — заявив Олександр Корнієнко. 

Перший заступник Голови Парламенту України зазначив, що для України є важливим врахування корейського досвіду у відновленні критично важливої інфраструктури та об’єктів промисловості. Саме тому Олександр Корнієнко запросив присутніх розглянути можливість долучення до процесу післявоєнної відбудови України. 

Під час зустрічей корейська сторона запевнила у готовності та бажанні й надалі допомагати Україні, пообіцявши опрацювати можливі шляхи підтримки української сторони в умовах російської збройної агресії. 

 Насамкінець Перший віцеспікер повідомив, що представники України та Республіки Корея домовилися продовжити розвивати контакти із залученням Посольства України в Республіці Корея для більш ефективної та дієвої комунікації у межах опрацювання питань допомоги Україні. 

Довідково. 

24-26 листопада Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко на чолі парламентської делегації перебував з робочим візитом у Республіці Корея. 

До складу української делегації також увійшли народні депутати України, члени Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва: голова Комітету Олександр Мережко та членкиня Комітету Ольга Руденко.

Робочий візит мав на меті поглиблення міжпарламентської співпраці в регіоні Глобального Півдня, зокрема, з країнами Південно-Східної Азії.