Давид Арахамія: Уся отримана від партнерів допомога використовується Україною з найвищою ефективністю

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
28 листопада 2022, 14:10

Україна вже здійснює ефективний контроль за використанням військової допомоги, отриманої від союзників, і залишається відданою принципам прозорості та відкритості.

Про це заявив народний депутат, голова парламентської фракції «Слуга Народу», член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія.

«Українці поважають бажання американського народу бути впевненим у тому, що його допомога використовується з найвищою ефективністю. Ми теж у цьому зацікавлені, адже чим вищий рівень довіри, тим більші об’єми допомоги можна очікувати. Тому заздалегідь створили у Верховній Раді тимчасову спеціальну комісію з моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги, зокрема зброї», - зазначив політик.

Він додав, що під час останнього візиту української парламентської делегації до США відбулася зустріч із представниками Республіканської партії, і комунікація сторін виявилася дуже плідною.

«На початку грудня ми здійснимо ще одну поїздку, у рамках якої обговоримо всі питання. Україна практично завершила аудит усієї отриманої допомоги. Упевнений, що міцна двопартійна підтримка України в США збережеться і посилиться», - резюмував парламентарій.