Галина Янченко: Україна та Німеччина планують поглиблювати двостороннє партнерство на рівні міст

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
28 листопада 2022, 13:58

Мультипартійна парламентська делегація відвідала Німеччину.

Окрім зустрічей за депутатами Бундестагу, українські парламентарі Галина Янченко, Ірина Геращенко та Володимир Цабаль мали конструктивний діалог з парламентами і урядами земель Північної Рейну-Вестфалії, Тюрінгіі, Саксонії-Ангальту.

За результатами візиту депутати домовилися про активізацію зв’язків німецьких земель з українськими регіонами, побратимство між містами та підтримку. Особливо це актуально в контексті терористичних атак на українську інфраструктуру.

Німецькі землі і місцеві гуманітарні організації  готові надати українським регіонам генератори, медикаменти та інші речі, щоб допомогти взимку.

«Ракетним терором росія хоче залякати не лише українців. А й наших європейських союзників. Натомість ефект від таких дій зворотній - в Німеччині підтримка України зростає. Під час зустрічей з нашими німецькими колегами ми обговорили подальшу підтримку України, якнайшвидше надання додаткових систем протиповітряної оборони, а також обладнання для відновлення української енергетики, яка стала ціллю атак росії впродовж останніх місяців. Крім того, домовились продовжувати розвивати міжрегіональну співпрацю між містами України та Німеччини, таке партнерство робить допомогу більш ефективною та адресною», - підкреслила Галина Янченко.

Українська делегація закликали політиків в Берліні і землях посилити вплив на уряд, аби Україна отримувала більше сучасної зброї.

Депутати також подякували за прихисток понад мільйона українських біженців.