На вихідних відключення електроенергії будуть коротшими - Андрій Герус

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
26 листопада 2022, 12:15

 

Якщо позавчора дефіцит електроенергії складав близько 90%, то вже вчора, в більшості громадян, електрична енергія була, і відключення були не такі тривалі. Сьогодні, за рахунок зниження споживання у вихідні дні, ситуація стане кращою, але відключення триватимуть, однак вони будуть коротшими, ніж були позавчора.

Повідомив Андрій Герус, Голова Комітету з питань енергетики та ЖКП в ефірі телемарафону «Єдині новини».

За його словами, в енергосистемі до 23 листопада переважно були труднощі з транспортуванням електричної енергії розподільчими мережами, однак після останніх ракетних обстрілів додалась проблема з генерацією електричної енергії: російській війська атакували ракетами підстанції, які знаходились неподалік генеруючих потужностей, тепло- та гідроелектростанції. Через зниження частоти в енергосистемі України на трьох атомних електростанціях спрацював аварійний захист, унаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені.

Голова Комітету закликав українців до добровільного зменшення споживання електричної енергії, особливо у пікові години.

«Ранок з 7 до 10 години і ввечері з 17 до 22 години - тут потрібно максимально знизити споживання і, якщо можна, перенести споживання електроенергії після 22 години», - сказав Андрій Герус.