Народна депутатка України, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Ірина Борзова продовжує допомагати родинам військовослужбовців

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
25 листопада 2022, 11:53

Народна депутатка України Ірина Борзова проводить зустрічі з сім’ями родин військовослужбовців, під час яких роз’яснює про їх права і соціальний захист, передає допомогу та вирішує проблемні питання.

«Під час повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, сотні тисяч українців стали на захист своєї держави. Вони залишили своїх дітей, батьків, рідних, свої рідні домівки, щоб звільнити країну від російських окупантів. Вони захищають Україну, держава в свою чергу гарантує військовослужбовцям та членам їх сімей права, пільги і соціальні гарантії. Ці питання врегульовані Законом «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та Законом «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист», - наголошує Ірина Борзова.

Під час зустрічей рідні військовослужбовців звертаються з питаннями щодо призначення пільг, медичної допомоги та реабілітації. На кожній зустрічі, є люди, чиї рідні зникли безвісти під час війни. Є батьки і дружини військових, які у полоні.

«У найважчі часи я повинна бути поряд з рідними наших захисників і захисниць. Питань та проблем багато. Наприклад, для призначення пільг, повинна бути юридична підстава. Тому розповідаю, які документи повинні бути «на руках». Рідним військовослужбовців, які в полоні, допомагаємо з оформленням і подачею документів до Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Працюємо щоб повернути кожного.

Після спільних зустрічей завжди залишаюсь, аби кожен міг особисто звернутись з проблемним питанням. Всі звернення беру в роботу», - каже Ірина Борзова.

У рамках програми щодо посилення соціальної підтримки та допомоги сім’ям захисників та захисниць України, представникам родин військовослужбовців передають продуктові набори від гуманітарного штабу Вінницької ОВА. У кожному наборі – листівка з контактами департаментів, куди можна звернутись за консультацією. Також за потребою передають ліки.

«Наші люди сильні, але у найважчі часи їм потрібна підтримка і допомога. Допомагала і буду допомагати родинам нашим воїнів всім, чим можу», - резюмувала Ірина Борзова.