Руслан Стефанчук: Є абсурдним те, що держава-терорист може впливати на ухвалення рішень в ООН, і, тим більше, ветувати їх

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
25 листопада 2022, 18:47

 

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив про те, що у Парламенті зареєстровано проект Постанови «Про Заяву Верховної Ради України щодо визнання російського режиму терористичним, нелегітимності перебування російської федерації в Організації Об’єднаних Націй і її реформування, відповідальності членів російських політичних партій, що підтримують агресію».

За його словами, рф вважає себе правонаступником СРСР в ООН, хоча у 1991 році СРСР, як держава і суб'єкт міжнародного права, припинив своє існування. Тому, запевнив Руслан Стефанчук, і рф не може мати статусу держави-продовжувача СРСР.

«Є абсурдним те, що держава-терорист може впливати на ухвалення рішень в ООН, і, тим більше, ветувати їх. Тому Україна закликає реформувати таку важливу міжнародну організацію. З цим і будемо звертатись до парламентів та урядів іноземних держав», — закцентував Голова українського Парламенту, спрогнозувавши швидке схвалення цієї Постанови у парламентській залі.