Українська делегація на чолі з Першим віцеспікером зустрілася з Головою Парламентської групи дружби «Корея-Україна»

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
25 листопада 2022, 15:28

У межах робочого візиту до Республіки Корея українська делегація на чолі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком зустрілася з Головою Парламентської групи дружби «Корея-Україна» Національної Асамблеї Республіки Корея ЧО Джонг-Сіком.

Насамперед Перший віцеспікер висловив вдячність від імені України за послідовну позицію на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України у Парламенті та за підтримку теми визнання Голодомору геноцидом Українського народу. «Будуємо ще міцнішу нашу міжпарламентську дружбу з Республікою Корея», — наголосив він.

Водночас Олександр Корнієнко подякував за надання Україні допомоги «у період складної енергетичної ситуації, викликаної ракетним терором російської федерації». Українська делегація повідомила колегам про терористичні акти рф проти України та енергетичної системи й наслідки цих обстрілів: «Остання атака була дуже значною, вже другий день відновлюємо наше енергопостачання. Приблизно 75% Києва досі з нестабільним поданням енергії». З огляду на це, Перший віцеспікер наголосив про потребу додаткових трансформаторних систем й інших систем дистрибуції, щоби подолати результати російських атак.

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України запросив членів групи дружби «Корея-Україна» Національної Асамблеї Республіки Корея відвідати Київ та звільнені від російських окупантів території, аби «на власні очі побачити масштаби руйнувань і страждань, що росія скоює проти українців».

Довідково. Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко на чолі парламентської делегації 24-26 листопада перебуває з робочим візитом у м.Сеул, Південна Корея.

До складу делегації також входять народні депутати України, члени Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва: голова Комітету Олександр Мережко та членкиня Комітету Ольга Руденко.

Робочий візит має на меті поглиблення міжпарламентської співпраці в регіоні Глобального Півдня, зокрема, з країнами Південно-Східної Азії.