Руслан Стефанчук: Нам важливо відновити історичну справедливість у визнанні Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
25 листопада 2022, 14:23

 

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук напередодні 90-роковин Голодомору 1932-33 років закцентував на тому, що для України вірне трактування на світовому рівні трагічних подій початку 20 століття є великим кроком у відновленні історичної справедливості.

«Для мене особисто — це одна з найбільших трагедій суспільства, коли радянський режим свідомо і цілеспрямовано знищував мільйони українців. Коли українці помирали від голодної смерті. Коли штучний голод став зброєю для масового вбивства», — зазначив Руслан Стефанчук і додав, що наступником радянських методів зі знищення українського народу сьогодні виступає країна-терорист росія.

«Геноцидні настрої — це історична риса росіян. Як 90 років тому, так і сьогодні вони прагнуть знищити нас як націю. Тому для України важливо відновити історичну справедливість», — підкреслив Голова Українського Парламенту.

Він нагадав, що минулого тижня Верховна Рада України звернулася до парламентів держав світу із закликом визнати Голодомор 1932-1933 років саме геноцидом.

«Дякую кожній країні, кожному парламенту, кожному депутату, який підтримав ухвалення відповідних резолюцій.

Ми не можемо змінити історію. Але в наших силах зробити все, аби злочини проти людяності не були приховані та перекручені. В наших силах відновити історичну правду. І світ у цьому стає поряд з Україною!», — наголосив Руслан Стефанчук.