Роксалана Підласа: обмеження ціни на нафту на рівні 65-70 доларів не позбавить Росію надприбутків

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
24 листопада 2022, 17:29


Обмеження ціни на нафту на рівні 65-70 доларів не матиме значного впливу на нафтогазові доходи федерального бюджету Росії. Про це в ефірі національного телемарафону заявила заступниця Голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

«Цими днями в ЄС відбуваються переговори щодо того, на якому рівні обмежити ціни на російську нафту для всіх країн світу. Обмеження на рівні 40-50 доларів за барель значно скоротить прибутки Росії, але обмеження на рівні 65-70 доларів – ні. Російська нафта Urals і так торгується зі значним дисконтом на рівні 67 доларів за барель. Незважаючи на це, в жовтні Росія досягнула п’ятимісячного максимуму та заробила 20 млрд доларів на поставках нафти. Україна вдячна нашим друзям – Польщі та Балтійським країнам – які наполягають на обмеженні ціни на рівні 30 доларів за барель», - розповіла народна депутатка.

За словами Роксолани Підласи, Україні потрібні більш жорсткі енергетичні санкції: обмеження цін на всю нафту, незалежно від способу її доставки, та на нафтопродукти, а також ембарго ЄС на імпорт російського газу та обмеження цін на російський газ для всіх країн світу.