Комітет з питань економічного розвитку розглянув законопроект, спрямований на вдосконалення контролю та моніторингу державної допомоги суб’єктам господарювання

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
24 листопада 2022, 17:00

На засіданні 24 листопада 2022 року Комітет з питань економічного розвитку розглянув проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення контролю та моніторингу державної допомоги суб’єктам господарювання (реєстр. № 5648).

Метою зазначеного законопроекту є приведення національного законодавства до правил контролю і моніторингу державної допомоги, що закріплені Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони та, відповідно, acquis ЄС.

Прийняття законопроекту сприятиме удосконалення встановленого правового регулювання з метою ефективного функціонування системи контролю і моніторингу державної допомоги.

За результатами обговорення народні депутати України – члени Комітету з питань економічного розвитку ухвалили рішення внести вищезгаданий законопроект на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу.