Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук вручив відзнаки Парламенту працівникам освітньої сфери 

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
24 листопада 2022, 13:41

 

Голова Верховної Ради України  Руслан Стефанчук зустрівся сьогодні з працівниками освітньої сфери і вручив їм відзнаки Парламенту. 

На церемонії нагородження були присутні освітяни Київщини, які у важкі часи окупації не покинули свої громади і залишалися з мешканцями до визволення області від російських загарбників. Також у зустрічі взяв участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Руслан Стефанчук подякував педагогам за їхні мужність, патріотизм та відданість своєму покликанню.

«Хочу подякувати кожному з вас, хто тримає наш освітянський фронт. Саме ви працюєте з нашою історією, з нашою наукою та нашою освітою. І це дуже важливо в умовах сьогодення, тому що освічені люди ніколи не дозволять панувати у світі неукам», — підкреслив Руслан Стефанчук у своїй промові. 

Він зауважив, що нелегка праця педагога не просто важлива, а є однією зі складових розвитку та майбутнього існування суспільства як такого, адже саме освітяни «навчають вчитися, навчають розуміти, бачити, усвідомлювати важливі речі та процеси».  

«Відомий педагог Шалва Амонашвілі сказав, що «головне — не крила учня, а крила вчителя». Тож від імені українського Парламенту дозвольте ще раз подякувати вам за ваші «крила», за те, що тримаєте освітянське світло. Запевняю вас, що Парламент бачить вашу роботу та цінує її. І ці нагороди – це визнання вашого великого та вагомого внеску у  розвиток та підтримку української освіти!», — наголосив під час вручення відзнак Голова Верховної Ради України.