Руслан Стефанчук: Починаємо невідкладно доопрацьовувати законопроект № 7662 для його ухвалення під час найближчого пленарного засідання

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
24 листопада 2022, 10:06

 

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук прокоментував рішення Венеційської комісії щодо законопроекту про удосконалення порядку відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду на конкурсних засадах (реєстр.№7662).

Він нагадав, що, разом із статусом кандидата на членство в ЄС, Україна отримала для виконання сім вимог Європейської комісії, одна з яких стосується відбору суддів до Конституційного Суду на основі їх доброчесності та професійних навичок.

У вересні Парламент ухвалив у першому читанні вищезазначений законопроект, який одразу було відправлено до Венеційської комісії, аби забезпечити врахування їх висновку під час підготовки документу до другого читання, як цього вимагає Єврокомісія.

«І ось, Венеційська комісія оприлюднила довгоочікуваний «дороговказ», у якому, зокрема, акцентувала на аспектах незалежності та неупередженості Дорадчої групи експертів. А тому невідкладно доопрацьовуємо законопроект № 7662 для його схвалення під час найближчого пленарного засідання.

Наш курс — Європейський Союз. І Верховна Рада зробить усе від себе залежне, аби ми якнайшвидше перейшли до відкриття переговорного процесу про вступ в ЄС», — підкреслив Голова Верховної Ради України.