"Визнання росії державою-терористом стає міжнародним трендом!", - зазначає заступник голови Комітету з питань молоді і спорту Василь Мокан

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 листопада 2022, 19:15

 

Парламентська Асамблея НАТО визнала рф державою-терористом та закликала створити спеціальний міжнародний трибунал для покарання за злочини російської агресії!

Василь Мокан дякує членам української парламентської делегації в ПА НАТО: Єгору Чернєву, Соломії Бобровській, Галині Михайлюк, Олексію Жмеренецькому, Іванні Климпуш-Цинцадзе, завдяки зусиллям яких така позиція усіх 30 країн-членів НАТО стала реальністю і була закріплена у відповідній резолюції.

Крім того, документ враховує ще й низку важливих для України рішень, серед яких:

 збільшення постачання озброєння та створення покрокового плану вступу України до НАТО;

 створення механізму стягнення репарацій з рф за завдані нашій державі збитки.

В середині жовтня першою міжнародною організацією, яка визнала правлячий у росії режим терористичним, стала Парламентська асамблея Ради Європи.

А ще політичні групи Європейського парламенту узгодили текст резолюції про визнання рф державою-спонсором тероризму, яка буде винесена на голосування Європарламенту під час сесії 21-24 листопада.

"росія впевнено перетворюється на світову державу-ізгоя! Натомість у міжнародній спільноті зростає стратегічне усвідомлення визначальної ролі України в світовій системі безпеки", - резюмує Василь Мокан.