Перший заступник Голови Комітету з питань антикорупційної політики Я.Юрчишин: Україна має стати рівноправним членом європейської спільноти!

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 листопада 2022, 17:54

21 листопада Україна відзначила День Гідності та Свободи. День, коли дев'ять років тому розпочалась національно-патріотична акція протесту, що змінила хід української історії.

Гідність, свобода, честь, право, достоїнство, самоповага, патріотизм, усвідомлення суспільної значущості - це саме ті цінності, заради яких український народ вкотре пише свою історію. Своєю незламною мужністю українці сьогодні доводять окупантам, що  неможливо перемогти тих, хто не роздумуючи віддає своє життя за Батьківщину, за право на світле майбутнє для наших нащадків, які з гордістю зможуть називати себе українцями.

272 добу триває опір українського народу російській агресії.

Наразі рф зосередила свої зусилля на утриманні тимчасово захоплених територій, ведення повітряної розвідки, стримуванні дій підрозділів Сил оборони України. Окрім того, маючи на меті використати холод як ще одну зброю проти українців, російська армія застосовує безжальний ракетний терор по об’єктах критичної інфраструктури, завдаючи чималої шкоди енергетичній системі та мирному населенню.

Разом з тим, Збройні Сили України не дають ворогу жодного шансу здійснити свої безглузді наміри щодо захоплення нашої землі.

За повідомленням Генерального штабу Збройних сил України, станом на 22 листопада, загальні бойові втрати серед особового складу ворога становлять близько 85 000 осіб.

Тільки за минулу добу українські військові ліквідували 400 російських окупантів, знищили 3 танки, 5 бойових броньованих машин і 12 артилерійських систем.

Загартовуючись на полі бою, Українська армія вкотре доводить свою високу бойову майстерність, стаючи однією з найпотужніших армій світу, яка  сьогодні дає гідну відсіч рашистській тиранії, що не на жарт загрожує світовій спільноті та її демократичним цінностям.

Сьогодні членство в ЄС та НАТО для України є пріоритетом. Наша держава розраховує на розгляд її заявки щодо членства в Альянсі вже на наступному саміті НАТО.

Я закликаю світових лідерів підтримати нашу державу у її прагненні стати рівноправним членом європейської спільноти, а також докласти всіх зусиль для зупинення терористичного режиму путіна та повернення миру на землі.

В єдності ми непереможні!