Давид Арахамія: Інцидент із ракетою в Польщі пришвидшить дискусію щодо закриття неба на західних кордонах України

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
19 листопада 2022, 08:10

У контексті інциденту з ракетою в Польщі важливо не забувати, що Україна вже давно пропонує західним державам, особливо сусідам, захистити хоча б небо над кордоном і ще якусь частину нашої території.

Про це розповів народний депутат, голова парламентської фракції «Слуга Народу», член Комітету ВР із питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія.

«Ми пропонуємо захистити сам кордон, плюс углиб України хоча б на 100-150 км. Поки ці перемовини не дають результату. Однак мені здається, що інцидент із ракетою пришвидшить дискусію. Остаточного рішення ще немає, хоча рух у цьому напрямку присутній. Я думаю, ми побачимо якісь результати на наступній зустрічі у форматі «Рамштайн», - наголосив політик.

Повідомляється, що влада Польщі очікує отримати результати розслідування падіння ракети в селі Пшеводув у найближчі кілька днів.

Раніше провідні світові політики заявили, що, незалежно від результатів розслідування, винною в інциденті вважають Росію, яка продовжує ракетний терор України.