Співголова депутатської групи дружби зі Швейцарською Конфедерацією ініціює створення філії Українського інституту у Швейцарії

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
18 листопада 2022, 19:20

В рамках роботи депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків зі Швейцарською Конфедерацією Володимир Воронов, як співголова групи звернувся до Міністра закордонних справ і в Офіс Президента України з проханням розглянути можливість створення філії Українського інституту у Швейцарській Конфедерації для забезпечення захисту інтересів нашої держави на «дипломатичному фронті» через культурну дипломатію.

На переконання співголови групи дружби, втілення в життя такої ініціативи сприятиме реалізації культурних і освітніх прав громадян України, яких, станом на сьогодні, у Швейцарії близько 70 000 осіб зі статусом біженця.
   
"Для відкриття такої Філії у Швейцарії необхідно ініціювати процес розробки міжурядових угод про відкриття і функціонування українських культурних центрів у Конфедерації Швейцарія і про відкриття Швейцарських культурних центрів в Україні", - зазначив Володимир Вроронов. Він також підкреслив, що підписання таких  угод значно посилить співробітництво між нашими країнами.

На тепер, діячі культури та мистецтва, які тимчасово виїхали за кордон активно підтримують Україну, безоплатно організують культурні проєкти та підтримують українських біженців.

"Залучення українських митців, які мають світове визнання та перебувають, як біженці у Швейцарії та в країнах Євросоюзу до допомоги Україні в сфері культурної дипломатії може значно посилити наш «дипломатичний фронт»!", - наголосив співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків зі Швейцарською Конфедерацією.