Давид Арахамія: Головним перемовником із Росією залишаються Збройні сили України

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
18 листопада 2022, 18:55

Росія зараз намагається активно зондувати політикуми різних країн, щоби знайти так звану «межу компромісу» для виходу з війни. Однак сьогодні все більше людей, навіть серед тих, хто раніше свідомо чи несвідомо підтримував мирний шлях перемовин із РФ, відмовляється від такого сценарію, дивлячись на те, що роблять окупанти в Україні.

Про це заявив народний депутат, голова парламентської фракції «Слуга Народу», член Комітету ВР із питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія.

«Радикалізація перемовної позиції, яка простежується в усьому світі, лякає Кремль. Тож російська сторона намагається прозондувати різні країни. Ми не повинні недооцінювати зусилля росіян, зокрема й пропаганду. Так, її стало менше, але вона працює. На неформальному лобістському рівні РФ досить активно діє навіть у США. Однак ми зараз усі в мобілізаційному стані й не пропустимо будь-які рухи з боку Росії, будемо й далі посилювати позиції України на міжнародному рівні. До того ж головним перемовником із РФ залишаються Збройні сили України», - наголосив політик.

За його словами, зараз російська сторона перевіряє різні моделі, вивчає, чи заходити їм у прямі перемовини, у тристоронні або в чотиристоронні. Однак найбільше росіяни бояться обговорення питання про репарації.

«Головне, чого вони справді бояться, – це питання фінансового характеру. Це простежувалося ще в березні під час переговорів. Російська сторона чітко розуміє ту шкоду, яку завдала Україні. Це дуже великі гроші, і незважаючи на потужну економіку та велику країну, вони будуть у боргах багато років. Відповідно, Кремль намагається цього уникнути, однак я не думаю, що росіянам це вдасться зробити», - резюмував народний депутат.