Парламент працює над імплементацією європейських норм у сфері служби в органах місцевого самоврядування

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
16 листопада 2022, 18:43

 

Ухвалений Верховною Радою у першому читанні законопроєкт №6504 про службу в органах місцевого самоврядування підтримується усіма асоціаціями місцевого самоврядування, посольством Євросоюзу і буде швидко доопрацьований до другого читання.

Про це заявив народний депутат, член Комітету ВР із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін.

За його словами, ухвалений законопроєкт дуже важливий для врегулювання роботи органів місцевого самоврядування.

«Наразі там усюди політика. Умовно як зараз працює система: якщо ти працівник, що лояльний до керівника громади, то ти отримуєш премії. А якщо ти випадково туди потрапив і не демонструєш політичну відданість, лояльність, то отримуєш 6 тис. грн. Це позитивно не впливає на те, як розвивається ця служба на місцях. Ми намагаємося це прибрати та зробити зарплату основним джерелом прибутку», - пояснив політик.

За його словами, загалом у Європі відсутні такі поняття як «служба в органах місцевого самоврядування» і «державна служба», там усюди публічні службовці – public service.

«Відповідно, законопроєкт №6504 є імплементацією у вітчизняне законодавство європейських норм. Документ попередньо погоджений із представниками посольств країн Євросоюзу», - наголосив народний депутат.