Україна наполягає на жорстких енергетичних санкціях, бо нафтогазові доходи РФ за 10 місяців перевищили обсяги 2021 року - заступниця голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
15 листопада 2022, 14:57

 

Як розповіла в ефірі телемарафону  народна депутатка України, заступниця Голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа, Україна наполягає на жорстких енергетичних санкціях проти Росії, оскільки вона продовжує отримувати надприбутки від продажу нафти і газу. За 10 місяців цього року нафтогазові доходи федерального бюджету РФ перевищили її нафтогазові доходи за весь 2021 рік.

«В жовтні Росія заробила 1,2 трлн рублів від продажу нафти, газу і нафтопродуктів. Це 20 млрд доларів, які будуть витрачені на іранські ракети та «шахеди», щоб продовжувати війну в Україні. Нам потрібно це зупинити», - наголосила народна депутатка України.

За її словами, 5 грудня запрацює обмеження ціни на російську нафту, яку запроваджують країни G7 та ЄС.

«Нам потрібна ширша коаліція для застосування енергетичних санкцій. Після 5 грудня основними ринками збуту для РФ стане Китай та Індія. І ефективність обмеження цін буде залежати не в останню чергу від того, чи буде Індія дотримуватись цих санкцій, а також як страхові та логістичні компанії ЄС і G7 будуть карати за спроби їх уникнути. Нам потрібно продовжувати запроваджувати санкції: газове ембарго від великих споживачів в ЄС, обмеження цін на російський газ для інших країн, санкції щодо нафти, яка транспортується трубопровідним транспортом», - наголосила Роксолана Підласа.