Від деокупації Херсонщини виграє як економіка регіону, так і всієї України, - член парламентського Комітету з питань економічного розвитку Олександр Маріковський

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
13 листопада 2022, 17:53

 

Деокупація правобережжя Херсонщини вплине на економічну ситуацію в усій Україні й ці зміни однозначно будуть на краще. Укрзалізниця, Укрпошта та багато приватних підприємств уже в перші дні роблять усе, щоби повернутися в місто.

Про це заявив народний депутат, член парламентського Комітету з питань економічного розвитку Олександр Маріковський.

«Від деокупації виграє як економіка регіону, так і всієї України. Херсонщина – це значна частина нашого економічного потенціалу. З відбудовою прийдуть інвестиції. Це стосуватиметься і відновлення інфраструктури, і певних об’єктів, які будуть максимально працювати на Херсонщину й на державу загалом», – сказав парламентарій.

За його словами, гроші на відновлення регіону будуть знайдені.

«У бюджеті цього року на Херсонщину були закладені кошти, відповідно, гроші будуть перерозподілені та спрямовані на область для вирішення нагальних потреб. У Бюджет-2023 також необхідно внести зміни, щоби було необхідне фінансування», - зазначив політик.

Він додав, що після запуску економіки всередині регіону частина коштів буде залишатися в місцевому бюджеті завдяки економічній децентралізації і тим законам, які ухвалили останніми роками.