Давид Арахамія: Деокупація Херсона - потужний сигнал до розширення допомоги Україні

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
13 листопада 2022, 11:02

 

Українська влада у звільненому Херсоні вже працює над тим, щоб відновити комунікації та допомогти тим людям, які цього потребують, передовсім соціально незахищеним верствам.

Про це заявив народний депутат, голова парламентської фракції «Слуга Народу», член Комітету ВР із питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія.

«Перше завдання, яке поставив Президент Володимир Зеленський, - відновити українську владу в Херсоні з усіма її елементами. Військова адміністрація має зайти, провести швидкий аудит ситуації, щоб запросити ті ресурси, які потрібні негайно. Силовий блок також розташовується, щоб максимально захистити жителів міста. Влада працює цілодобово, тож я думаю, що за кілька днів, як це було раніше в Ірпені, у Бучі й інших звільнених містах, усі основні комунікації будуть відновлені», - сказав політик. 

За його словами, звільнення Херсона – це дуже важливий момент у війні, який багато чого змінює, зокрема й інтенсивність допомоги нашій державі з боку союзників.

«Я нещодавно очолював парламентську делегацію до США й під час зустрічей на різних рівнях озвучував наші плани до середини листопада звільнити Херсон. Наші партнери були дуже скептично налаштовані, але зауважували: якщо це вдасться, то це буде чи не найбільша перемога після потоплення крейсера «Москва». Відповідно, деокупація Херсона має стати поштовхом, особливо для тих країн, які не поспішають нам допомагати. Зараз вони відчувають, що ми перемагаємо, і кожен хоче долучитися, стати частиною нашої перемоги», - наголосив народний депутат.

Він упевнений, що деокупація Херсона також підштовхне наших союзників до інвестицій в Україну як у перспективний простір.

«Під час нашого останнього візиту до США ми десь 30% часу приділили спілкуванню з інвесторами. Я був вражений, тому що навіть до війни такої зацікавленості щодо інвестицій в Україну з боку США не було. Окремі інвестори вже зараз навіть без страхування воєнних ризиків готові вкладати гроші, будувати, правда, поки на Західній Україні. Наприклад, ми привезли контракт на 200 млн доларів - на Львівщині компанія Kingspan побудує 4 заводи, які виготовляють різні будматеріали. Тож ми бачимо, що американські компанії вже готові до інвестицій», - резюмував Давид Арахамія.